середа, 28 червня 2017 р.

Україна – демократична держава


Всі наші люди, все шановне панство
Отримує єдине громадянство –
Від самого народження до скону.
Все інше – відповідно до закону.


28 червня 2017 року Україна відзначає важливу державну подію - 21 річницю з дня прийняття Конституції. За ці роки, кожен громадянин мав змогу зрозуміти важливість Закону для сьогодення та стабільного майбутнього для кожного з нас.
З прийняттям цього документу, українці отримали можливість відстоювати свої права громадянина, а наша країна стала на один щабель з провідними демократичними країнами світу.
Зараз залишилось лише 7 країн, які не мають державної Конституції (в повному розумінні цього поняття), їх замінює визначений набір законодавчих актів. Такий підхід до законодавчої бази не зовсім відповідає демократичним нормам.
Адже, саме завдяки демократії та підтримці владою громадських ініціатив і неурядових організацій у західноєвропейських державах уже в другій половині ХХ сторіччя сформувалося розвинене й структуроване громадянське суспільство. А найбільш оптимальною вважається модель правління, в якій громадянське суспільство і держава співпрацюють один з одним.
Отже, Україна рухається в правильному напрямку, обираючи шлях процвітання та розвитку, відповідність європейським стандартам державного правління.
То ж давайте підтримаємо ті напрацювання, які протягом 21 року здійснювались в нашій країні, адже кожен громадянин може зробити особистий внесок в процвітання своєї держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар