четвер, 24 листопада 2016 р.

Релігійна війна на Закарпатті



Мав нагоду прочитати цікаву новину – в Івано-Франкіську єпархія УПЦ МП (московські попи) поскаржилась представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні на місцеву владу через нібито ущемлення їхніх прав.
Якщо коротко про суть справи, то московська церква в Івано-Франківську вперто не бажає звільнити приміщення для облаштування дитсадка, який і був раніше в цьому приміщенні. Хоча неподалік дитячого закладу МП вже збудувала собі хороми.
І це не перший випадок не виконання Законів України представниками МП, адже окрім дитсадочка  є щонайменше три судових рішення про повернення церков від УПЦ МП до їх законних власників .
Ще одним яскравим прикладом небажання МП дотримуватись Законів є ситуація, що склалася навколо будівництва українського храму у Тячеві. Це перша церква Київського патріархату в місті і лише друга – в Тячівському районі. Майже з самого початку будівництва церкви представники Московського патріархату погрожували розправою та підпалом церкви. Складається враження, що московські попи бояться втратити українців, які, маючи можливість вибору, ходитимуть до справжньої української православної церкви з центром у Києві, а не в Москві.
Фактом є те, що представники Російської Православної Церкви, зокрема її структурного підрозділу в Україні, УПЦ МП, в особі безкарно діючих на нашій землі провідників «лжерусского мира», не цураються жодних брудних і злочинних методів з метою подальшого обману наших співвітчизників в інтересах чужих нам Московської Церкви та московсько-путінського агресора.  І це  не дивно, адже УПЦ МП, на сьогодні є розкольницькою церковною структурою в Україні, яка порушуючи святі догмати та канони Вселенської Православної Церкви розділяє український народ, залякуючи парафіян та відверто їх тероризуючи.
Невже мешканці Закарпаття і всієї України дозволять господарювати на власній землі церкві, що підтримує сепаратистів та їх прибічників. Московська церква має знати своє місце, а місце їй за поребриком. Не бути в Україні молитвам за кровожерливого московського патріарха (Ну хіба, що чисто по християнські як за наших ворогів).

Редакція «Українського Закарпаття» не боїться анафем, тим паче від церков сумнівного статусу. Що тут скажеш – «пора виганяти свиню, яку свого часу, впустили  під стіл, бо вона вже на стіл лізе».

Немає коментарів:

Дописати коментар