понеділок, 20 березня 2017 р.

Безкоштовний сир буває тільки в мишоловці


З початком виникнення конфлікту на Донбасі, Україна переживає дуже не легкі часи. Більшість представників міжнародної спільноти та міжнародних європейських організацій намагаються сприяти політичному врегулюванню конфліктної ситуації в Україні.
Росія в свою ж чергу, будучи головним ініціатором та учасником конфлікту на Донбасі, не задовольняється лише одним вектором своєї «злочинної діяльності», вона прагне сприяти сепаратизму по всій території України. Криму та Донбасу їй замало,  «криваві руки агресора» хочуть зачепити  й Західну Україну, Закарпаття.
Якщо на Сході України, РФ розпочала війну методом фізичного знищення населення, то ситуацію в Закарпатті намагається розхитати досить завуальовано, за допомогою угорських політичних партнерів.
Головна ідея – фінансування угорського патріотизму на теренах Закарпаття. Саме тому, ми можемо спостерігати регулярне виділення Будапештом просто запаморочливих фінансових траншів на так звану «підтримку угорської меншини» в Україні.
Наприклад, на будівництво греко-католицького релігійного центру в м. Берегово (Закарпаття), Угорщина готова виділити 600 млн. форинтів (близько 1,9 млн. €) з державного бюджету країни. Така надмірна увага може розцінюватися як вбачання у церковних громадах Закарпаття стратегічного партнера.
Відомо, що Угорщина також виділяє кошти на лікувальні та угорськомовні заклади освіти.
Значні суми спрямовуються на утримання і розвиток інфраструктури, виплату прямих субсидій вчителям та батькам, які віддають своїх дітей до угорськомовних шкіл, а також медичних працівників.
Саме тому угорці Закарпаття не бажають виїжджати на постійне місце проживання до Угорщини, оскільки фінансове забезпечення їх влаштовує й в Україні. При цьому, повноцінно інтегруватися в українське суспільство та українську державність вони теж не бажають, вважаючи будь-які кроки на шляху до консолідації національного з боку політичного керівництва України - «утисками своїх прав».

Немає коментарів:

Дописати коментар