вівторок, 4 жовтня 2016 р.

ТУКЗ (KMKSZ) – «еталон» угорської культури на Закарпатті


Угорщина опинилась на грані політичної кризи. «Фідес» та «Йоббік» замучили угорців своїми прокремлівськими замашками і в результаті стрімко втрачають підтримку електорату.

У ході референдуму за квотами Євросоюзу на розселення біженців в Угорщині проголосувало менше 40% населення, отже референдум визнають таким, що не відбувся. Відповідно до законодавства Угорщини, результати референдуму можуть бути визнані дійсними лише у разі, якщо на них проголосували 50% громадян.

У день референдуму Віктор Орбан заявив, що подасть у відставку, якщо угорці підтримають обов’язкові квоти Європейського Союзу на розподіл мігрантів. Передбачаючи низьку явку в Угорщині, некоронований король НEвеликої Угорщини, сподівався на адмінресурс всередині країни та великі надії покладав на електорат угорців, які проживають закордоном, включаючи і закарпатців.
На Закарпатті, маючи свою агентурну мережу у вигляді Товариства угорської культури Закарпаття, керівництво Угорщини довго не думало і доручило проведення референдуму своїм людям. Однак виявилося, що закарпатські угорці не надто переймаються проблемою мігрантів в Євросоюзі та взагалі їм не до цих проблем.  
Спрацював фактор страху. Місцеві мадяри не захотіли розкривати факти наявності подвійного громадянства, забороненого в нашій державі. І це наштовхнуло керівництво ТУКЗ піти на грубе порушення законодавства Угорщини та вдатись до фальсифікації результатів, ймовірно навіть за вказівки консульських установ.
У Берегово місцеві активісти ТУКЗ розказали, що їх керівники отримали на всіх своїх членів конверти з бюлетенями для голосування та здійснювали обхід за місцем проживання. Усіх, хто відмовлявся заповнювати бюлетені залякували позбавленням угорського громадянства! Якщо тобі дали мадярський паспорт, то ти маєш зобов’язання перед Орбаном! І це робили керівники Товариства УГОРСЬКОЇ КУЛЬТУРИ!!!
Скоріш за все ці хлопці вчились проводити вибори в команди Януковича.
У мене запитання до закарпатців, чи можна прислухатись до думки «демократичної» країни ЄС, яка повчала Україну, як організовувати та проводити вибори європейського зразка.
І чи має моральне право повчати українців демократії така організація як ТУКЗ? Не було таких виборів в Україні, які б вони не піддали сумніву і не обізвали сфальсифікованими.
Надзвичайно «демократично» кричати тримай злодія, коли злодій, той хто кричить.

Немає коментарів:

Дописати коментар