пʼятницю, 5 серпня 2016 р.

KMKSZ – збройний авангард «Йоббіка» на Закарпатті?


Неоголошена російсько-українська війна розкриває необмежені можливості по розхитуванню ситуації на Закарпатті для проугорських політичних партій.

KMKSZ - Товариство угорської культури Закарпаття (ТУКЗ) – де-факто найбільша угорська організація області
У вересні минулого року відбулася зустріч голови ТУКЗ Ласло Брензовича з головою Державного союзу солдат національної гвардії Угорщини Ондрашем Туроші. Зміст розмови так і не став надбанням громадськості. Однак після неї угорський уряд розмістив на своєму сайті документ де було вказано порядок матеріального забезпечення солдатів муніципальної (національної) гвардії угорців Закарпаття
(http://www.magyarkozlony.hu/dokumentumok/56e6fc7a948d50c13715e95880d65d3d8709a39a/megtekintes стор. 103) і виділив 174 млн. форинтів (близько 9,5 млн. гривень) на 2016 рік.
Для лінивих перекладу:
«Уряд
1) згодний з натуральною, матеріальною підтримкою солдат національної (муніципальної) гвардії Закарпаття, а також з організацією підготовки охоронців осіб та майна закарпатських угорців;
2) звертається до міністра національного господарства з тим, щоб
а) він в інтересах натуральної, матеріальної підтримки солдат національної (муніципальної) гвардії Закарпаття потурбувався про їх одноразове забезпечення у сумі 11,9 млн. форинтів.
б) він в інтересах організації підготовки охоронців осіб та майна закарпатських угорців потурбувався про їх одноразове забезпечення у сумі 116,0 млн. форинтів у 2015 році та у сумі 174,0 млн. форинтів у 2016 році (заголовок 7 «Поліція» глави 14 «Міністерство внутрішніх справ» додатку 1 Kvtv.).
Відповідальна особа: міністр національного господарства
Термін: негайно
Орбан Віктор, прем’єр-міністр».
Ця «гвардія» повинна захищати місцеве угорське населення – ідеться в повідомленні ТУКЗ.
У мене питання від кого? Скоріш за все від українців! Бо роми їм не загрожують – вони їх просто в ці села не пускають. А за 9,5 млн. гривень «гвардійці» будуть озброюватись і точно не електрошокерами. Дебютом новоспечених «сил самооборони угорськомовних» мала бути акція на Варецькому перевалі, однак СБУ цьому запобігла. Коли ж наступна «развєдка боєм» буде? Ефективне використання угорських мільйонів треба якось же показати.
Але ж це знайомий сценарій. На Сході України Москва так само починала! Тільки там були ветерани Куликівської битви – «рассєйскоє казачєство».
Враховуючи дуже теплі стосунки головних спонсорів ТУКЗ – партії «Йоббік» з агресором Путіном, виходить, що «вєрним путьом ідут йо… товаріщі». 

Немає коментарів:

Дописати коментар