четвер, 11 серпня 2016 р.

«Фідеш» в овечій шкурі


Угорські дипломати в Україні почали відбілювання політики Угорщини на Закарпатті. Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугайло почав використовувати тези Кремля про несумісність політики Росії і Угорщини. На днях портал Mukachevo.net опублікував інтерв’ю з цим дипломатом

Найбільше вражає фраза дипломата, що усі розмови про угорський сепаратизм – нісенітниці. Будучи країною-сусідом, членом НАТО та ЄС, а також з огляду на прагнення України стати частиною ЄС, вважаю природнім, що Угорщина допомагає Україні та Закарпаттю зокрема. Дуже важливо у цих питаннях не спекулювати, а розбиратися у ситуації, поширювати достовірну та офіційну інформацію. Так ми зможемо навести порядок у головах тих, хто має якісь сумніви чи побоювання.
Добре, тоді для чого давати закарпатцям угорське громадянство і залишати їх жити в Закарпатті. Нехай їдуть в Угорщину і там живуть. Якщо даєте паспорти, то давайте їм там і квартири, і роботу. Ні, бо це спровокує міграційну кризу в самій Угорщині. А от дати громадянство Угорщини українському судді Віктору Швецю напевно було за що. Чи може цей суддя купив собі угорський паспорт? Тоді виходить, що в ЄС також хабарництво є і воно не менше ніж в Україні
Отож бо ні! В ЄС хабарництва немає! А Угорщина підняла свою економіку і утримує її на такому рівні тільки за рахунок дотацій з Євросоюзу. І, трішки «вбравшись в пір’я», почала думати про «колишню велич» Великої Угорщини. Поляки за московські гроші повісили на українців Галичини ярлик «убивць дітей і жінок», а угорці теж із часом захочуть «історичної справедливості».
 Якщо «Йоббік» не скриває своїх реваншистських інтересів, то «Фідеш» завжди намагався прикриватись демократією, проте в нього це не вийшло.
І якби посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень не заявляв, що позиція «Йоббік» не є позицією влади Угорщини – все це намарно.
Віктор Орбан протягом двох років намагався лавірувати між Москвою і Заходом. Однак справжнє обличчя він показав під час візиту до румунського міста Беїле-Тушнад наприкінці липня. Для прем’єр-міністра Угорщини Дональд Трамп є найкращим варіантом для Європи та Угорщини.

Немає коментарів:

Дописати коментар