субота, 19 серпня 2017 р.

Акт вандалізму чи спланована акція

Фото ІА Закарпаття онлайн
18 серпня, напередодні приїзду в Закарпатську область митрополита УПЦ МП Онуфрія, на Полонині Руні у Перечинському районі невідомі сплюндрували 8-метровий поклонний хрест.
Хрест був встановлений у 2013 році Мукачівською православною єпархією УПЦ МП і, за словами єпископа Феодора, щороку, напередодні загальнодержавного свята Дня Незалежності України, біля вказаного Поклонного хреста звершувався святковий молебень «за мир в Українській державі».
Про поняття миру від УПЦ МП як філіалу РПЦ всі прекрасно знають. Як служителі московського патріархату ставляться до українських військових і до їхньої титанічної боротьби із стримування московського агресора теж уже кожному відому.
Ряди УПЦ МП останнім часом почали швидко зменшуватись в Україні і в Закарпатті зокрема. Закарпатці прекрасно розуміють, що це за «церква» і якого миру вона хоче. Скажу прямо – священнослужителі з пагонами ФСБ під рясами моляться не за мир в Україні, а за «руССкій мір на Украінє». До сих пір ця псевдоцерква використовується росією для пропаганди цінностей, які навіть близько не відповідають християнським постулатам віри. Чого варте посвячення їхніми «священиками» пам’ятників «ополчєнцам, коториє погіблі от рук украінской хунти» чи відмови хоронити наших бійців АТО. Продовжувати перелік можна до безмежності. Це не поодинокі випадки, а системна робота по промиванню мізків богобоязких українців. За 3 роки московсько-української війни перелік іде на сотні позицій. Проте не будемо віддалятись від теми.
Кому вигідно плюндрувати християнський символ встановлений коштом та стараннями УПЦ МП? Українцям? Угорцям? Ромам? Ні.
Це вигідно тільки УПЦ МП і їх материнській церкві - РПЦ. Після провальних акцій з нанесення «русинських символів» у Хусті, руйнування пам’ятників воїнам Карпатської Січі та встановлення «угорських стел», московські куратори вирішили використати «досвід дєдов». Тих «дєдов», які зривали хрести з церков, вивозили в «неізвесном направлєнії» церковний золотий посуд і робили із церков колгоспні склади та клуби.
Підняти рейтинг зацікавлення приїздом головного «блюстителя» філіалу  ворожої українцям РПЦ можна тільки монголо-татарськими методами. У них немає нічого святого. Щоб утримати свої позиції в Україні вони підуть на все. Україна це вже проходила в 40-их роках минулого століття, коли «освободітєлі» з «єдіноправільной церковью» проводили псевдособори і займали нагло (не по-християнськи) українські храми. На запитання хто до вас тут відправляв богослужіння відповідь була тільки одна – «нікто». А й справді, наші предки ще з XIV століття будували витвори храмового мистецтва для попів московських.
Правоохоронні органи вже шукають того, хто вчинив цей акт вандалізму. Проте його не знайдуть, бо він давно вже десь в якомусь монастирі УПЦ МП на Закарпатті заховався, а може й до храму Св. Василія в Москву відбув для «получєнія очєрєднова званія і прістать к наградє «Баєвова краснава знамєні».

Немає коментарів:

Дописати коментар